Čepinske župe

Župna kateheza

U našim župama djeluje više različitih katehetskih skupina, namijenjenih djeci predškolskog uzrasta, osnovne i srednje škole. Ovdje donosimo raspored održavanja njihovih susreta.

1. Katehetske skupine

Kateheza za 1. i 2. razred osnovne škole

Kateheza za djecu 1. i 2. razreda osnovne škole Župe Uskrsnuća Kristova održava se u katehetskoj dvorani  nedjeljom od 9:45 do svete Mise u 10:30. Voditeljica je gospođa Gina Tolj. Poslije kateheze zajedno s roditeljima i drugim župljanima slavimo svetu Misu.

Kateheza za djecu 1. i 2. razreda osnovne škole Župe Duha Svetoga održava se u katehetskoj dvorani  četvrtkom od 15 sati. Voditelj je vjeroučitelj Bernard Majer.

Kateheza prvopričesnika

Kateheza za sve prvopričesnike obiju župa održava se u crkvi Duha Svetoga nedjeljom poslije svete Mise. Sveta Misa počinje u 9:00. Voditeljica je vjeroučiteljica Ružica Kadleček.

Kateheza krizmanika

Pripravnici za sakrament potvrde obiju župa (učenici 1. i 2. razreda srednje škole) do sredine veljače imali su zajedničke susrete subotom poslije svete Mise u crkvi Duha Svetoga. Od sredine veljače učenici prvih razreda srednje škole nemaju više katehezu, a oni koji će ove godine primiti sakrament potvrde (učenici drugih razreda) nastavljaju s katehezom, ali u novom terminu: nedjeljom poslije svete Mise u katehetskoj dvorani Župe Duha Svetoga. Voditelj je vjeroučitelj Vedran Ferko.

2. Ostale skupine

Djeca vrtićke dobi i učenici ostalih razreda osnovne i srednje škole pozvani su sudjelovati u nekoj od drugih ponuđenih skupina:

Božja djeca

Molitvena skupina “Božja djeca” namijenjena je djeci predškolske dobi i njihovim roditeljima. Sastaju se svakoga ponedjeljka od 18:00 do 18:30 u katehetskoj dvorani Župe Uskrsnuća Kristova, a više se o njihovom djelovanju može saznati ovdje. Voditeljica je Marija Miloloža Pandur.

Biblijska skupina

Biblijska skupina se sastaje svaki drugi četvrtak od 16 sati u katehetskoj dvorani Župe Duha Svetoga, a voditelj je vjeroučitelj Emil Gladić. Raspored četvrtaka u kojima se održava kateheza je ovaj: 16. veljače, 2. ožujka, 16. ožujka, 30. ožujka, 27. travnja, 11. svibnja i 25. svibnja.

Mali pjevači

Mali pjevači za svu djecu obiju župa sastaju se subotom prije svete Mise u katehetskoj dvorani Župe Duha Svetoga, u 17:15. Voditeljica je Iva Klaić.

Misijsko-karitativna skupina

Misijsko-karitativna skupina djece iz obiju župa sastaje se u katehetskoj dvorani Župe Duha Svetoga petkom poslije svete Mise. Voditeljica je vjeroučiteljica Ivana Bičvić.