Stara slika Blažene Djevice Marije na dar

Stara slika Blažene Djevice Marije na dar

Katoličke obitelji redovite drže na zidovima svojih kuća/stanova križeve i slike Isusa, Blažene Djevice Marije i svetaca. Lijep je to izvanjski znak vjere i pobožnosti koji mnogim vjernicima puno znači. Ipak, ponekad se dogodi da se treba seliti ili zbog nekog drugog razloga ponestane prostora za neke od takvih, redovito velikih, vjerskih predmeta. Tako i gospođa Marica Puhanić, vjernica Župe Duha Svetoga, ima veliku i staru sliku Blažene Djevice Marije koju zbog skučenosti prostora ne može više zadržati pa je nudi na dar onomu tko bi je volio imati.

Riječ je o reprodukciji slike nepoznatog autora, stare oko 90 godina, uramljena je i visoka oko 115 cm, a široka oko 85 cm. Ista reprodukcija iz približnog vremena ukrašavala je mnoge zidove katoličkih kuća i stanova prošlog stoljeća, a neki je još uvijek imaju. Iako su podaci o njoj uglavnom nepoznati, obično se drži da prikazuje navještenje Blažene Djevice Marije, ali neki smatraju da je na njoj lik svete Marije Magdalene ili svete Janje.

Oni koji bi voljeli imati sliku mogu se javiti gospođi Marici na broj telefona 031/383-710 ili mobitela 091/944-27-11. Kako je već napisano, slika je besplatna, tj. dar onomu tko će znati cijeniti njezinu duhovnu vrijednost.