Prvi broj lista “Milost”

Prvi broj lista “Milost”

S ulaskom u novu 2023. godinu župljani župa Uskrsnuća Kristova i Duha Svetoga u Čepinu pokrenuli su zajednički list pod nazivom Milost, sa željom da on bude na duhovnu korist svim vjernicima. Svrha i razlozi pokretanja lista pojašnjeni su u uvodniku:

Dragi župljani Župe Uskrsnuća Kristova i Župe Duha Svetoga! 

Ušli smo u novu 2023. godinu, a početak svake godine poziva nas na razmišljanje što je u protekloj godini bilo dobro, a što bi valjalo učiniti boljim. To se posebno tiče naše vjere i našeg odnosa prema Bogu i drugima. U tom svjetlu izlazi prvi broj lista naših župa pod nazivom Milost, a s ciljem da postanemo svjesni koliko se toga dobroga zbiva oko nas, kao i da svatko od nas razmisli kako bi osobno još mogao pridonijeti. Posebno vas u tom smislu pozivamo na suradnju na stranici zupe-cepin.com i u ovom listu.

Milost su pokrenuli vjernici koji žele pridonijeti duhovnom napredovanju naših župa i olakšati rad novom župniku – dr. Đurici Pardonu. Prema onome: “Sve što možeš učiniti danas, ne ostavljaj za sutra”, list je ugledao svjetlo dana bez župnikova znanja, sa željom da ga primi kao dar i da u njemu vidi našu težnju da nam župne zajednice sve više duhovno napreduju. U svemu tome nam se pridružio i gosp. Zdenko Holeš, koji je besplatno tiskao 50 primjeraka lista u svojoj tiskari.

Župnik je taj dar radosno i zahvalno primio i sa zadovoljstvom pristao biti njegov odgovorni urednik. Neka milost Božja prati Milost, da sve bude Njemu na slavu, a nama svima na korist!

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane župljane obiju župa da nam se priključe u uređivanju lista: pisanjem, slanjem fotografija, predlaganjem tema o kojima bi voljeli čitati, ilustriranjem i na svaki drugi način za koji im se čini da bi mogli pridonijeti dobru naših župnih zajednica i cijeloga Čepina. I sama molitva za dobro djelo bit će jako puno. Unaprijed hvala svakomu tko se odazove na ovaj poziv, a oni koji se odluče mogu nam se javiti na e-mail: urednistvo@zupe-cepin.com.

Uz te želje, htjeli bismo skrenuti pozornost na činjenicu kako je list dostupan u online izdanju (može se preuzeti OVDJE), ali se mnogi naši vjernici ne služe internetom. Zapravo, budući da većina naših župljana pripada starijoj ili staroj populaciji, možemo pretpostaviti da do najvećeg broja između njih takvo izdanje Milosti neće doprijeti. Vjerujemo da bi oni rado u rukama držali tiskani primjerak, jer je vrlo često riječ o pobožnim ljudima kojima svaka riječ koja govori o Bogu, vjeri i molitvi jako puno znači, ali to im iz financijskih razloga ne možemo omogućiti. Prvi broj nam je svojom dobrotom i sviješću kako je riječ o inicijativi koja može bitno pridonijeti duhovnom rastu naših župnih zajednica, besplatno osigurao gosp. Zdenko Holeš, ali unatoč takvom njegovom hvalevrijednom djelu, 50 primjeraka je premalo da bi zadovoljio potrebu barem onih koji redovito dolaze u crkvu ili su redovito dolazili dok su to fizički mogli.

Zato se nadamo da će tu našu želju, na slavu Bogu i na dobro svih vjernika, prepoznati oni koji nam mogu pružiti materijalnu potporu, tj. pomoći da se list tiska u većem broju primjeraka. Bilo bi iznimno lijepo kada bi se on mogao darovati svakom domaćinstvu svih naših vjernika, no svjesni smo da su troškovi tiskanja vrlo veliki i svakom opterećujući u vremenima financijske nesigurnosti u kakvima se nalazimo. Ako Gospodin providi i takvu nečiju dobrotu, ne možemo drukčije reći nego: Bogu hvala!, ali mi ćemo biti zadovoljni i s najmanjim iznosom, svjesni da će možda osigurati da se tiska broj više i tako dođe u ruke nekomu tko će se vrlo obradovati. Na području naših župa ima više institucija, tvrtki i drugih organizacija za koje se nadamo da će se odazvati našoj molbi, a možda će isto učiniti i netko osobno. Svakomu unaprijed od srca hvala!