Čepinske župe

Pripreme za Prvu pričest

Župna kateheza za sakrament Prve pričesti započinje u prvom razredu osnovne škole i traje kroz tri godine. Prvu svetu pričest primaju vjeroučenici trećeg razreda osnovne škole koji žive na području župe Uskrsnuća Kristova i župe Duha Svetoga. U pripravu su uključeni i stariji vjeroučenici koji do sada nisu primili Prvu pričest.

Uz redovito pohađanje školskog vjeronauka, potrebno je i pohađanje župne kateheze. Prvo primanje sakramenta pomirenja (ispovijedi) sastavni je dio katehetske priprave. Nakon primanja sakramenta Pomirenja slijedi bliža priprava i primanje Prve pričesti tijekom svečanog euharistijskog slavlja.

Važni datumi u pripravi za sakramente Pomirenja i Euharistije:

Od 11. do 20. studenog prijava u sustav e-župe: OVDJE

Prvopričesnici koji su kršteni u drugoj župi trebaju u župni ured ili vjeroučiteljici donijeti potvrdu o krštenju do 27. studenog 2022.

27. studenog 2022. – predstavljanje prvopričesnika u crkvi Duha Svetoga na misi u 9 sati. Poželjno je da budu prisutna oba roditelja.

25. i 26. travnja 2023. – prva ispovijed (vrijeme će biti objavljeno kasnije)

27. travnja 2023. – obnova krsnih zavjeta i oblačenje prvopričesničkih bijelih haljina na misi u crkvi Uskrsnuća Kristova u 19 sati – prisutna oba roditelja

28. travnja 2023. – misno slavlje bliže priprave u crkvi Uskrsnuća Kristova u 19 sati – prisutna oba roditelja

30. travnja 2023. – slavlje Prve pričesti u crkvi Uskrsnuća Kristova u 10:30 – prisutna oba roditelja

Detaljnije upute će biti objavljene u župnim obavijestima.

Dr. sc. Đurica Pardon, župnik