Drugi broj lista “Milost”

Drugi broj lista “Milost”

Dragi župljani Župe Uskrsnuća Kristova i Župe Duha Svetoga!

Pred vama je drugi broj lista Milost, koji tematski kao pozadinu ima vrijeme kroz godinu, ali nas polako vodi i prema korizmi. Najprije donosimo riječ župnika, prvu njegovu ovakvu poruku vjernicima, a potom nudimo pregled povijesti čepinskih župa, iz koje se saznaje kada su osnovane župe Čepin 2 i Čepin 3, kao i kada su izgrađene crkve Uskrsnuća Kristova i Duha Svetoga. Nizom kratkih priloga ocrtavamo blagdane i spomendane liturgijskog vremena u kojem se nalazimo i koje je pred nama.

Više autora donosi svoja razmišljanja o Bogu, Crkvi i općenito vjeri te nas tako potiču na dublje razumijevanje svetih otajstava. Uz to, kroz nekoliko se priloga osvrćemo na događanja u našim župama te vas upoznajemo s molitvenom skupinom “Božja djeca”. Donosimo i priloge koji pokazuju kako veliki broj naših vjernika svakodnevno udruženo moli i čini djela milosrđa, pa neka nam sve to bude poticaj da se i mi trudimo napredovati u pobožnosti i duhovnosti.

I na kraju dodajemo kako su župljani Župe Duha Svetoga – Slavica i Franjo Erceg, vlasnici poduzeća Kapital promet d. o. o., financijski omogućili tiskanje 60 primjeraka ovog broja Milosti, kao dar onim vjernicima te župe koji se ne služe internetom. U njihovo ime i u ime uredništva – od srca im hvala! (S. M. Gladić)

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.