Dosadašnji svećenici na službi u Čepinu

Dosadašnji svećenici na službi u Čepinu

Dosad je u Čepinu, od osnutka prve župe, bilo na službi župnika ili župnog upravitelja dvadesetak svećenika. Prva župa – Župa Presvetoga Trojstva (Čepin 1), utemeljena je 1860. god., a njezin prvi upravitelj bio je o. Ilija Miškić, kapucin. Pokopan je na čepinskom groblju, uz crkvu Uskrsnuća Kristova. Poslije njega, do danas, bilo je još najmanje 12 župnika ili župnih upravitelja. Na službi župnika trenutačno se nalazi vlč. Pavo Vukovac.

Župa Uskrsnuća Kristova (Čepin 2) osnovana je 1971. god., a njezin prvi župnik bio je vlč. Đuro Binder, koji je do utemeljenja ove župe bio župnik u Župi Presvetoga Trojstva. Do danas je na toj župi bilo ukupno četiri župnika, a sada djeluju prethodni i sadašnji: vlč. Helmut Schumacher i vlč. Đurica Pardon. Uz njih valja spomenuti i dugogodišnjeg župnika kojega se sjećaju starije generacije – Vlč. Božu Rimca, koji je naslijedio vlč. Đuru Bindera i bio je na službi prije vlč. Schumahera, a sada je u mirovini.

Najmlađa župa, Župa Duha Svetoga (Čepin 3) osnovana je 1990. god., a prvi župnik, koji se zadržao svega godinu dana, bio je vlč. Vlatko Poljičak. Naslijedio ga je vlč. Zvonko Pažin, koji je bio župnik 31 godinu i potom otišao u mirovinu, a sada njome upravlja župni upravitelj, vlč. Đurica Pardon.